12 februari 2023

Beursverwachting 12 februari 2023

Verwachting vorige analyse“De AEX en de DAX zouden volgens de TA verder moeten stijgen. Dat is 100% zeker. Of ze ook echt verder stijgen weet je nooit, het blijft de beurs. Bij de Bund zie ik bij voorbeeld nog steeds een risico.”

AEX (daggrafiek):

Exact, volgens TA 100% zeker hoger maar het blijft de beurs….  We daalden van 764 naar 752.
Er is een wig ontstaan die aangeeft dat een doorbraak naar beneden mogelijk is. De MACD divergeert stevig, de vorige top in de MACD was hoger dan de huidige. Maar positief is dat de meeste indicatoren wel in het groen staan en dat de MA50 en de MA200 stijgen. Al met al: als de steun 750 het houdt gaan we zijwaarts verder.

AEX (Weekgrafiek):

Een dergelijke candle past nog in een voortzetting van de stijging. Indicatoren zijn hier gewoon heel sterk.

DAX:

Bij de DAX duidt de candle meer op een mogelijke top. Maar ook hier staan de indicatoren sterk.

DOW JONES:

De DOW verliest alle vaart. Maar ploegt wel rustig zijwaarts met toch goede indicatoren. Nog altijd meer kans op hogere dan op lagere koersen, maar op deze manier wordt het bij lijn A3 wel erg lastig.

Nasdaq:

De Nasdaq probeert boven lijn C te blijven en intussen verbeteren de indicatoren iedere week wat verder. De MACD staat bijna boven nul. De 12.460 is de weerstand die deze week te zwaar bleek. Maar zo te zien gaat Nasdaq het nog eens proberen.

Bitcoin:

Zoals verwacht had Bitcoin moeite bij de weerstand 25.200 en is daar – en ook onder de MA200 – een top gezet. De MA200 stijgt wel nog, de MA50 daalt stevig. De indicatoren staan redelijk: ook hier is de MACD bijna boven nul. De steun op 19.900 is heel sterk. Ook hier een zijwaarts scenario dus.

Bund:

Zoals verwacht is de Bund verder gedaald. Daarmee stijgt de rente verder en blijft er druk op de markten.

Verwachting
De markten zijn aarzelend en de rente is drukkend. Maar onderliggend blijft het beeld toch vooral positief. Daarom geen paniek, de markt blijft waarschijnlijk zijwaarts met kans op wat hoger.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles