17 september 2023

Beursverwachting 17 september 2023

Vorige weekanalyse: De AEX staat er zwak bij en lijkt toch naar de 719 te willen, hoewel de omgeving het niet zo slecht doet.

Beursweekverwachting van 17 september 2023:

AEX (Daggrafiek):

Twee punten kwamen erbij. Vrijwel onveranderd dus. Toch is het beeld wel wat verbeterd. Er blijkt onder de steun op 736 een steunlijntje op 731 te zijn ontstaan. Daar werd woensdag opnieuw de bodem gezet. Tevens draaien de indicatoren nu wat naar boven. De 750 blijkt de laatste tijd steeds de weerstand te zijn.

AEX (Weekgrafiek):

Een candle van niks. Een twijfelcandle. Gesloten boven de steunlijn die hier loopt op 738. Men probeert zijwaarts maar de indicatoren staan slecht en de MACD is bijna beneden de nul.

DAX:

Redelijk. Indicatoren slapjes, MACD dalend maar wel nog positief. Indicatoren krullen wat naar boven, DAX probeert stand te houden.

DOW JONES:

Onveranderd. Wel nog steeds op een hoog niveau. Redelijk positieve indicatoren.

Nasdaq:

De Nasdaq verloor wat. Blijft dus in de zijwaartse fase, bij indicatoren die hoog staan maar nu afkoelen.

Bitcoin:

Het lijkt niet spannend maar het is het wel. Deze week steeg het wat maar het is hier buigen of barsten. Men wil boven de 25.200 blijven. De indicatoren staan zwak en de MACD: kan die nog naar boven draaien of wordt het negatief?

Verwachting:
De analyse is lastig want men is zoekende en pauzeert. Bij de AEX verbeterde de daggrafiek maar staat de weekgrafiek zwak. Boven 750 verbetert de AEX aanzienlijk maar om daar te komen moet de 738 van de weekgrafiek het houden en dat wordt behoorlijk moeilijk.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles