19 februari 2023

Beursverwachting 19 februari 2023

Verwachting vorige analyse“De markten zijn aarzelend en de rente is drukkend. Maar onderliggend blijft het beeld toch vooral positief. Daarom geen paniek, de markt blijft waarschijnlijk zijwaarts met kans op wat hoger.

AEX (Daggrafiek):

Donderdag brak de AEX naar boven uit de wig. Vervolgens wezen de producentenprijzen in de VS weer op inflatie en gingen de markten donderdag en vrijdag naar beneden. De AEX topte donderdag bij de weerstand op 778 en vond vrijdag steun op de 762. Allebei: precies.

Behalve de wig WV kunnen we ook stijgend kanaal RS tekenen. We zullen zien welk patroon het wint. De indicatoren staan gewoon goed.

AEX (Weekgrafiek):

Nu twee keer gestopt bij 780 maar de indicatoren zijn hier gewoon heel sterk. De MACD is sterk gestegen en even een pauze zou logisch zijn.

DAX:

Zelfde patroon en zelfde indicatoren als bij de AEX.

DOW JONES:

Drie weken op rij: noppes. Bijzonder. Geëindigd op steun op 33.780 en deze week werd de steun bij 33.260 en lijntje P getest. De DOW blijft rustig zijwaarts met toch goede indicatoren.

Nasdaq:

Deze week een matige candle (want rentegevoelig) maar de MACD staat nu bijna boven nul en de overige indicatoren zijn al in de plus. Kan toch voorzichtig verder.

Bitcoin:

Leuk. Bitcoin gaat het in elk geval proberen. De MACD moet en zal in de plus komen. Zo te zien komt er een serieuze aanval op de 25.200 en de MA200. Verderop is de weerstand van de 29.000 heel zwaar, maar dat is nog ver.

Bund:

Zoals verwacht daalde de Bund weer wat verder. Hogere rente dus. In de loop van vrijdag herstelde de Bund wat (lagere rente) en herstelden ook de markten weer wat. Let op de Bund, hij blijft zwak.

Verwachting:
De markten blijven wat aarzelend en reageren sterk op de rente. Onderliggend blijft het beeld vrij gezond.

succes met uw beleggingen de komende week!

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles