2 april 2023

Beursverwachting 2 april 2023

Verwachting vorige analyse: “De grafieken zijn niet slecht, nog steeds niet. Maar op dit moment wijst voor de korte termijn vrij veel naar beneden, vooral bij de DOW. De AEX valt lastig te beoordelen, niet echt slecht, maar een nieuwe aanval op 719 is mogelijk.”

AEX (Daggrafiek):

De AEX hield het vooral op “niet slecht”. We kwamen niet meer lager dan vorige week en stegen 24 punten. De MACD gaat positief worden en de andere indicatoren wijzen omhoog. De eerste weerstand ligt op 762.

AEX (Weekgrafiek):

De candle van deze week is mooi en de hogere bodem is bevestigd. De MACD krult voorzichtig naar boven maar de andere indicatoren staan neutraal. Op weg naar de 766.

DAX:

Evenals vorige week (en als de AEX) krult de MACD naar boven. Maar ook hier staan de andere indicatoren meer neutraal. Rustig hoger dus.

DOW JONES:

Matig matig. Een positieve candle maar de beweging is naar beneden. Candle gestopt bij weerstand 33.260. De MACD gaat naar negatief. De andere indicatoren staan zwak. N is de neklijn van een prachtig omgekeerd kop-schouderpatroon dat ons ver kan brengen – maar de DOW zal flink moeten verbeteren voor we door N kunnen breken. Gezien de hele grafiek is “voorzichtig hoger” toch het meest waarschijnlijk hier.

Nasdaq:

Ja ja. De Nasdaq is overtuigend door neklijn N3 gebroken. De terugtest is al geweest en vond steun op de MA200. Nu gaat de Nasdaq overtuigend verder met een MACD die al groen is geworden. Alle indicatoren wijzen enthousiast omhoog.

Bitcoin:

De weerstand van de lijn N2 op 29.000 is absoluut zwaar maar Bitcoin liet deze week zien daar wel om te gaan vechten. De indicatoren staan goed en waarschijnlijk gaat het slagen.

Verwachting:
De techsector maakt een fraaie inhaalslag. De rest is allemaal “wat hoger” of “voorzichtig hoger”. Maar met het nieuwe geld van april erbij ziet het er dus vrij goed uit.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles