21 mei 2023

Beursverwachting 21 mei 2023

Vorige analyseWeinig tekst deze week, alles onveranderd. Ondertoon blijft positief. Het is saai maar een positieve doorbraak blijft boven de markt hangen.

Beursweekverwachting van 21 mei:

AEX (Daggrafiek):

Zoals verwacht een positieve week en deze keer ook met meer beweging: 14 punten erbij. De AEX is in de daggrafiek begonnen aan de uitbraak boven het omgekeerde kop-schouderpatroon (KSS) met Neklijn N. Vrijdag nam de AEX aan het eind van de middag gas terug en dat is heel vaak zo. Daardoor staat er nu voor de vrijdag een candle die op een top kan duiden bij de weerstand 772 (de top was exact op 772). Behalve dit vrijdag-topje is alles positief. Het blauwe dalende kanaaltje is weggehaald.

AEX (Weekgrafiek):

De weekgrafiek is nog niet uitgebroken boven N. Maar de bedoeling is duidelijk. Er staat een stevige candle en de laatste drie candles vormen een bodempatroon. Gezonde indicatoren dus veel kans op de uitbraak.

DAX:

Een stevige candle. De DAX is gestopt bij de Neklijn (exact) en bevindt zich nog binnen het stijgend kanaaltje. Prachtige indicatoren en de bedoeling is duidelijk.

DOW JONES:

Opnieuw een groot verschil. De DOW blijft slapjes. Indicatoren wel groen maar vlak. De DOW lijkt nog niet klaar voor een uitbraak en moddert verder.

Nasdaq:

De Nasdaq is gestopt bij weerstand 13.840. Maar het is een prachtige candle bij stevige indicatoren. Ook de Nasdaq wil nog steeds verder omhoog.

Bitcoin:

Bitcoin vindt steun op de MA200. Deze week gebeurde er niets. De indicatoren staan positief dus dat geeft een vervolg richting de 29.000 toch wat meer kans. Kijk ik naar het “grote plaatje” dan weet ik het zo net nog niet. Blijft toch dreigend.

Verwachting:
De bedoeling is: omhoog. Bij de AEX en de DAX kan dat voor de lang verwachte uitbraak gaan zorgen.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles