23 april 2023

Beursverwachting 23 april 2023

Verwachting vorige analyseDeze week gaf een sterk gevoel van: laat maar. Bestudering van de grafieken laat echter zien dat er een fraaie lente zit aan te komen.

AEX (Daggrafiek):

Bijzonder: er gebeurde echt helemaal niets. De analyse kan dan ook kort zijn, het beeld is ongewijzigd. De zijwaartse beweging levert een driehoekje op waarbij de 762 de weerstand is. Gezien de goede indicatoren en de voorafgaande beweging is een “uitbraak” naar boven het meest waarschijnlijk.

AEX (Weekgrafiek):

Een weifelende candle die blauw is (hogere opening) maar er kwam deze week wel weer een puntje bij. De AEX pauzeert bij de weerstand die hier op 766 loopt. Ook hier een (grotere) driehoek en bij goede indicatoren wachten op een positief vervolg.

DAX:

De DAX had een matige week maar zette vrijdag alsnog winst op de borden. Daarmee blijft de DAX sterker dan de AEX en wijst alles nog steeds verder omhoog.

DOW JONES:

Dit is de beslissende grafiek. Hier moet het gaan gebeuren. Een blik op de grafiek doet vermoeden dat de DOW op weg is om door de neklijn N van het prachtige omgekeerde, grote kop-schouderpatroon te gaan breken. Dan krijgen we een fraaie zomer. Maar – zover is het nog niet. De candle van deze week is zwak en de MACD is slechts voorzichtig positief. Het is spannend, maar de verwachting is toch dat het waarschijnlijk zal lukken.

Nasdaq: 

Ook hier opnieuw een kalme week. Een minuscuul driehoekje kan worden gezien. Indicatoren goed. De vaart is eruit maar de richting is positief.

Bitcoin:

Verrassend. Hier zijn de indicatoren goed en was een vervolg naar boven waarschijnlijk. Toch laat de zware weerstand van 29.000 zich alsnog gelden. Een lelijke candle en bij goede indicatoren nu een wat onduidelijke situatie. De MA200 stijgt. Kennelijk een zwaar gevecht rond de 29.000, toch veel verkopers actief. Voorlopig noem ik het toch nog een stijgende beweging, maar het is spannend.

Verwachting:
Deze week opnieuw: niets. Onderliggend is alles positief. Bij Bitcoin is het wel spannend en bij de DOW zit het spannende moment eraan te komen.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles