23 juli 2023

Beursverwachting 23 juli 2023

Vorige analyse: Het ziet er nu weer allemaal goed uit. Ik vermoed dat het de komende week minder wild zal zijn, gewoon kalm verder omhoog.

Beursweekverwachting van 23 juli:

AEX (Daggrafiek):

Het werd inderdaad een veel rustigere week. De candle van deze week is een perfecte doji: de opening van de week en het slot van de week waren precies hetzelfde. Twijfel dus, pauze. Maar – die opening en slot zijn wel vijf punten lager dan vorige week en dat was niet verwacht.

De daling komt door de cijfers van chipmaker TSMC: de vraag naar chips is bescheiden. De Nasdaq verloor die dag 2%.

Tja, wat moeten we met een AEX die al tijden rond de 770 beweegt? De MA200 en de MA50 zijn stijgend, onderliggend is het positief. De MACD is dan ook wat positief – maar wat is ie vlak. De echte kracht naar boven ontbreekt. En intussen bewegen we in wig VW die een negatief patroon kan zijn. Ik ben heel lang positief geweest maar nu bekruipt me een beetje het gevoel zoals bij voetbal: als je lang voor de goal van de tegenstander hangt maar niet scoort – dan scoort toch opeens de tegenstander.

AEX (Weekgrafiek):

Het gaat heen en weer met steeds grotere candles. Met deze week dus de hierboven genoemde doji. De dikke groene lijnen geven de toeter aan die dit oplevert. De weekgrafiek blijft stijgen in kanaal LL2 en de indicatoren zijn rustig op een positief niveau.

DAX:

Verrassend. De DAX zet de stijging van vorige week toch door en komt weer terug in het stijgende kanaal en zelfs boven het blauwe lijntje. De MACD is voldoende positief maar is wel dalend en de overige indicatoren bij de DAX staan in afkoel-stand. Dan zal de zware weerstand op 16.300 niet zomaar gepasseerd worden.

DOW JONES: 

Vorige week schreef ik: “Opnieuw hetzelfde als de AEX (ik suggereer niet dat de DOW de AEX volgt). De indicatoren staan goed en krullen verder naar boven. Hoger dus.” Nou, zoveel hoger had ik niet verwacht. Wat is de AEX dan achtergebleven deze week. De indicatoren draaien nog overtuigender naar boven dus het ziet er goed uit – maar dan zit lijn A3 dus wel in de weg…

Nasdaq:

Lager dus door TSMC. Verwachting was: “het gaat waarschijnlijk gewoon verder”. De candle geeft aan dat er bij weerstanden 15.720 en 15.560 een top kan komen. Dat past bij een MACD die nu wel ERG hoog staat. Maar – even een pauze kan, bij deze hoge MACD gaan we op den duur zeker verder omhoog. “Zeker” voor zover TA dat kan zijn.

Bitcoin:

De candles lijken een zeer smalle vlag te vormen. Een dalende dus bullish vlag, Bitcoin maakt zich – bij licht positieve MACD – op om verder door te gaan stijgen.

Verwachting
Omdat de inflatie lijkt te stabiliseren en er dus minder rentevrees is, is de stemming toch vooral positief. Minder vraag naar chips duidt op afkoeling in de economie, maar dat is ook wat men wilde om de inflatie te beteugelen. Maar wat een gedoe de laatste weken. De positieve DAX en DOW geven zeker steun in de rug, de wat corrigerende Nasdaq niet.

Ik wens u een succes volle beursweek.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles