26 februari 2023

Beursverwachting 26 februari 2023

Verwachting vorige analyse: “De markten blijven wat aarzelend en reageren sterk op de rente. Onderliggend blijft het beeld vrij gezond.”

AEX (Daggrafiek):

De markt was de hele week nerveus, nerveus over inflatie en rente. Geen forse bewegingen, maar wel voortdurend wijzigen van plus naar min. Uiteindelijk vrijdag toch een echte tik naar beneden omdat het inflatiecijfer dat vrijdagmiddag in de VS werd gepubliceerd tegenviel. Men denkt nu dat de hoge inflatie langer zal aanhouden.

16 februari brak de AEX naar boven uit de wig. Die uitbraak mislukte en we zien nu de regel: na een valse uitbraak grote kans op een uitbraak aan de andere kant. En dus deed de wig dat hij hoorde te doen: een beweging naar beneden inluiden. Stijgend kanaal RS kan weg, we kijken nu naar een blauw dalend kanaal. Dat is te smal om er lang in te blijven.

De indicatoren zijn nu allemaal voor de korte termijn verder dalend maar onderliggend blijft het een positieve grafiek. Geen sprake van lagere bodems en een MACD in het groen.

AEX (Weekgrafiek):

Potentieel vormen de laatste twee candles het begin van een toppatroon. Maar verder beweegt de AEX nog in het – te smalle – stijgend kanaaltje en is er stevige steun op 738. Indicatoren allemaal in het groen.

DAX:

Opnieuw: zelfde patroon en zelfde indicatoren als bij de AEX. Geen reden voor paniek.

DOW JONES:

Bij de DOW is het beeld zwakker dan bij de AEX en de DAX. De DOW is vijf weken lang gestopt bij 34.340. Deze week dook de DOW overtuigend naar beneden en werd lijntje P gebroken. De DOW vond steun op de MA50. Grafiek en indicatoren verder redelijk, maar op de korte termijn dalen de indicatoren.

Nasdaq:

De Nasdaq is lastig te duiden. Toch een hogere top neergezet dan de vorige. Nu hopen dat er een hogere bodem volgt. De indicatoren staan redelijk dus een bodem zou niet ver weg hoeven te zijn.

Bitcoin:

Het leek vorige week op een serieuze aanval op de 25.200 en de MA200. Welnu, hij is toch mislukt. Bitcoin beweegt toch vaak mee met het marktsentiment. Voorlopig is het: zijwaarts tussen 19.900 en 25.200.

Bund:

Opnieuw daalde de Bund zoals verwacht weer wat verder. Hogere rente dus. Het ziet er niet goed uit voor de rente. Als de MACD hier naar beneden draait dan gaat het mis.

Verwachting:
De grafieken zijn momenteel lastig te lezen. Onderliggend zijn met name de Europese markten gewoon gezond. De DOW en vooral de Nasdaq zijn daarentegen veel zwakker. Vooral in de VS maakt men zich zorgen over de rente. De Bund laat zien dat de Europese rente ook spannend wordt. Het zal de komende tijd voor ons dan ook vooral om de Bund draaien. En die ziet er niet goed uit dus dat maakt me wat terughoudend bij verder nog heel redelijke Europese grafieken. Puur op de grafieken van AEX en DAX is er nog weinig aan de hand.

succes met uw beleggingen de komende week!

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles