26 maart 2023

Beursverwachting 26 maart 2023

Verwachting vorige analyse“Alle bakens worden verzet. Er is heel veel aan de hand. Ja, de verwachting voor komende week is niet al te best, maar op de achtergrond zien we bij Bund en Nasdaq belangrijke bewegingen die me voorlopig hoop geven op een hogere bodem in de AEX.”

AEX (Daggrafiek):

Het was zoals te verwachten viel een onrustige week. Maandag gingen we inderdaad lager van 722 tot 711. Maar daarna herstelde de AEX. De week werd afgesloten tien punten hoger dan vorige week, op 732. Maar wel weer een stuk lager dan de top van donderdag op 746. Nu weer door Deutsche Bank, die ik vorige week ook al genoemd had.

Met het herstel afgelopen maandag vanaf de 711 bevestigt de AEX dat daar op lijn B een bodem ligt. Als deze bodem standhoudt dan hebben we een hogere bodem en blijft de opwaartse beweging in stand. Bovendien zit ik te wachten of er ergens rond de 727 (het laagste punt afgelopen vrijdag) opnieuw een hoger bodempje kan ontstaan. Vanuit de grafiek gezien lijkt dat goed mogelijk. De indicatoren staan echter allemaal zwak met een negatieve MACD.

AEX (Weekgrafiek):

De candle van deze week is positief maar overtuigt niet. De indicatoren staan allemaal positief maar zijn bezig met een dalende beweging. Dan houd je over “iets zijwaarts” met druk op lijn 719.

DAX:

Zelfde indicatoren, maar de MACD is wel sterker dan bij de AEX. De candle van deze week is hier beduidend zwakker dan bij de AEX. Deze candle geeft meer kans op voortzetting van de daling. Er wordt gestoeid met lijn N. Veel wijst op lager maar de sterke MACD staat daar tegenover. De gehele grafiek geeft nu niet echt het idee van “nu maar wat zijwaarts”. Het is vooral onduidelijk.

DOW JONES:

Tja. De MACD gaat naar negatief. De andere indicatoren stonden al slecht. De candles wijzen op een poging om een bodempatroon neer te zetten op lijn A2, maar die poging is niet erg gelukt.

Nasdaq:

Ja ja. Nasdaq gaat gewoon door en blijft lijn N2 aanvallen.

Bitcoin:

De weerstand van de lijn N2 op 29.000 is absoluut zwaar en Bitcoin ketste daar deze week dan ook op af. Maar de indicatoren staan goed en ik verwacht een nieuwe poging.

Verwachting:
De grafieken zijn niet slecht, nog steeds niet. Maar op dit moment wijst voor de korte termijn vrij veel naar beneden, vooral bij de DOW. De AEX valt lastig te beoordelen, niet echt slecht, maar een nieuwe aanval op 719 is mogelijk.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles