28 mei 2023

Beursverwachting 28 mei 2023

Vorige analyseDe bedoeling is: omhoog. Bij de AEX en de DAX kan dat voor de lang verwachte uitbraak gaan zorgen.

Beursweekverwachting van 28 mei:

AEX (Daggrafiek):

De beurzen beleefden een wilde week door zorgen over het schuldenplafond in de VS. Het leek erop dat de verwachting de mist in ging. Maar vrijdag steeg alles weer als een gek en sloot de AEX de week toch nog 0,8 punt hoger af.

Officieel is in de daggrafiek door de terugval de uitbraak boven N nu ongeldig geworden. Maar los daarvan is de technische conditie alleen maar verbeterd: de AEX heeft de steun van de MA200 en de 750 bevestigd en daar een hogere bodem gezet. Dat lijkt me belangrijker.

AEX (Weekgrafiek):

Wachten op de uitbraak bij gezonde indicatoren.

DAX:

De DAX heeft deze week een top gezet bij de Neklijn. Maar de indicatoren staan goed en de DAX blijft in het stijgend kanaaltje. Dus op termijn een nieuwe poging?

DOW JONES:

Iets lager maar de candle “wil niet dalen”. De DOW prutst wat verder. De industrie in de VS is zwak, de dienstensector sterk.

Nasdaq:

Groot verschil met de DOW en zoals verwacht: nog steeds verder omhoog.

Bitcoin:

Onveranderd. Bitcoin speelt met vuur, het is erop of eronder. Boven 29.000 wordt het beeld beter, beneden 25.200 slechter…

Verwachting:
De AEX en de Nasdaq staan er goed bij en de DOW is slapjes. Technisch gezien wil de AEX uitbreken, of het deze week gebeurt hangt af van het schuldenplafond. Het kan wat dat betreft weer wild worden.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles