5 maart 2023

Beursverwachting 5 maart 2023

Verwachting vorige analyse“Het zal de komende tijd voor ons dan ook vooral om de Bund draaien. En die ziet er niet goed uit dus dat maakt me wat terughoudend bij verder nog heel redelijke Europese grafieken. Puur op de grafieken van AEX en DAX is er nog weinig aan de hand.”

AEX (Daggrafiek):

De AEX begon de week zwak maar vond steun op de MA50. De markt sprong vrijdag omhoog op goede cijfers dienstensector VS, de sector groeit weer. De AEX verliet daarmee het blauwe dalend kanaal, dat te smal was om er lang in te blijven. De AEX stuitte vrijdag af op de weerstand 762. Het patroon van de candles ziet er nu een stuk optimistischer uit, maar de indicatoren zijn zwakjes, allemaal met moeite boven de nul.

AEX (Weekgrafiek):

De weekgrafiek is beter dan de daggrafiek (en belangrijker). De AEX kwam deze week beneden het stijgend kanaal maar sloot er weer mooi in. De indicatoren gewoon goed.

DAX:

Weer wat beter dan de AEX en de indicatoren net wat sterker.

DOW JONES:

De DOW ligt er al tijden zwak bij. Deze week vond ook de DOW steun op de MA50 en zette een candle neer die op een bodempje kan duiden. Sterk is de DOW nog lang niet. De MACD staat goed, de overige indicatoren zijn allemaal nog dalend.

Nasdaq:

Ook bij de Nasdaq een candle die een bodem (bij de MA200) wil aangeven. De indicatoren zijn voorzichtig positief. Geen rally-stand, maar de Nasdaq probeert verder omhoog te klauteren.

Bitcoin:

Alles steeg deze week, behalve de zwakke Bitcoin. We blijven voorlopig beneden de MA200 en met de voorzichtig positieve indicatoren blijft het hier zijwaarts tussen 19.900 en 25.200.

Bund:

En weer opnieuw daalde de Bund zoals verwacht verder. Nu lager dan de vorige bodem gekomen bij een MACD die negatief lijkt te gaan crossen, de overige indicatoren wijzen immers allemaal naar beneden. Als die crossing er komt dan daalt de Bund flink verder en loopt de rente dus hard op.

Verwachting:
De AEX verbeterde deze week en de DOW en de Nasdaq deden stapjes in de goede richting. Het sentiment lijkt daarmee wat beter maar: let op die Bund. De verwachting is dus: het wil wat verder omhoog maar als de rente misgaat dan zal het vast omslaan.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles