5 november 2023

Beursverwachting 5 november 2023

Vorige weekendanalyseHoge rente, inflatie en oorlogen. Dat gevoegd bij slechte grafieken betekent dat we nog steeds lager kunnen. Het begon zo goed, 2023.

Beursweekverwachting van 5 november 2023:

AEX (Daggrafiek):

De FED verhoogde de rente niet en de markten sprongen opeens omhoog. We gingen dus niet zoals verwacht lager.

De daggrafiek ziet er fors beter uit. De MACD heeft een reeks hogere bodems en nadert de nul. Alle andere indicatoren draaien naar boven. De AEX stopte vrijdag precies bij lijn C van het dalende kanaal en zakte daarna terug naar steun 736. Achteraf – achteraf – zien we in de cirkel een reversal island.

AEX (Weekgrafiek):

Een heel mooi bodempatroon. Precies op A2. Jawel. En nu even gestopt bij weerstand 738 en lijn C. En nu? Vanuit de candles mag je hoger verwachten. Maar de indicatoren staan zwak.

DAX:

Idem. Prachtig patroon maar MACD gevaarlijk.

DOW JONES:

De DOW schreef ik “was goed misgegaan. Bam. Dwars door trendlijn A2, de MACD in het rood”.
En nu deze week met een heel forse candle weer boven A2. Indicatoren zwak.

Nasdaq:

Nog net in het dalende kanaal.

Bitcoin:

Deze week wat aarzeling om verder omhoog te gaan. Wat winstnemen wellicht. Maar het ziet er gezond uit.

Verwachting:
Een verrassende week, to say the least. Alle candles geven aan dat we verder omhoog kunnen en alle indicatoren geven aan dat het oppassen blijft. Dat betekent dat volgende week vrij beslissend kan zijn. Het lijkt erop dat de koersen wat hoger zullen gaan en dan verbeteren de indicatoren vanzelf mee. Zeker in november is de kans daarop groot, want nu wordt toegewerkt naar een goed jaareinde (veel meer dan in december).

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles