6 augustus 2023

Beursverwachting 6 augustus 2023

Vorige analyseHoger. Wel weerstanden in de buurt.

Beursweekverwachting van 6 augustus 2023:

AEX (Daggrafiek):

De afwaardering van de kredietwaardigheid van de Amerikaanse overheid hakte erin. En dus kwam de verwachting niet uit. Van 794 vorige week naar 773 nu. Terug in de wig VW. Mislukte uitbraak aan de bovenkant – dus nu volgt de (meer logische) doorbraak door de onderkant? De AEX vindt steun op de MA50, de MACD nog groen, rest indicatoren beweegt naar beneden.

AEX (Weekgrafiek):

De steun op 766 deed zijn werk. Dus voorlopig vertrouwen we op de 766. De AEX blijft in stijgend kanaal LL2. De MACD staat goed groen en de overige indicatoren staan ook vrij goed. Waarschijnlijk komende week wat herstel.

DAX:

De DAX valt uit het stijgend kanaal en heeft geen logische steun in de buurt. Hier wordt het meer zoeken. MACD groen maar wat dalend.

DOW JONES:

Een beperkte reactie bij de DOW. Maar nu wel een top precies bij de weerstand van lijn A3 en de 35.640. Indicatoren prima en steun op 34.880. Dus op deze top hoeft geen verdere correctie te volgen. Opmaken voor een nieuwe aanval op A3?

Nasdaq:

Bij de Nasdaq is de schade groter. Een lelijke candle. De indicatoren zijn lastig te lezen: ja supersterk – maar er kan onderhand ook wel eens wat vanaf. Geen crashscenario dus en steun 15.140 is in de buurt. Maar volgende week zou er nog wel wat vanaf kunnen.

Bitcoin:

Weer ietsje lager. Er gebeurt heel weinig. Voorlopig blijft Bitcoin wel in stijgend kanaal LL2 en staat de MACD in het groen.

Verwachting:
Ik verwacht wat herstel. Het is zoeken. Maar de grote beweging blijft omhoog. Een zwakkere Nasdaq zal de AEX niet helpen.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles