7 mei 2023

Beursverwachting 7 mei 2023

Vorige analyseDeze week opnieuw: niets. Onderliggend is alles positief. Bij Bitcoin is het wel spannend en bij de DOW zit het spannende moment eraan te komen.

Beursweekverwachting van 7 mei:

AEX (Daggrafiek):

Na een stevige periode van helemaal niets is er nu weer beweging. Renteverhogingen, toch weer een bankencrisis? en nog steeds de mogelijkheid van een recessie. De afgelopen week was negatief maar kent een positieve tint: donderdag werd precies – ja, precies – op de steun 736 een bodem gezet die met de positieve candle van vrijdag wordt bevestigd.

Het herstel stopte vrijdag (precies) bij de weerstand 750 en de MA50. We zien een omgekeerd kop-schouderpatroon (dat is positief) in opbouw met de kop op 711.
De AEX beweegt momenteel in een dalend kanaaltje met matige indicatoren die proberen naar boven te draaien.

AEX (Weekgrafiek):

Een wat matige candle die echter niet te veel wilde dalen en steun vond op 750. De indicatoren zijn echter goed dus het blijft toch moed verzamelen om door de 766 te breken.

DAX:

De DAX sloot de week wel positief af en beweegt rustig verder omhoog in een stijgend kanaal bij goede indicatoren.

DOW JONES:

De DOW en de AEX waren deze week identiek en beide grafieken zijn voorzichtig moed aan het verzamelen. Als de DOW door de neklijn N van het prachtige omgekeerde, grote kop-schouderpatroon breekt is het feest maar het gaat dus moeizaam. Indicatoren wel in de plus dus tja, we mogen hopen.

Nasdaq:

Er gebeurde deze week weinig maar de indicatoren staan prachtig. Hier is hoger duidelijk de verwachting.

Bitcoin:

Bitcoin heeft duidelijk moeite rond de zware weerstand 29.000 maar al wrikkend gaat het toch langzaam er doorheen. De indicatoren staan goed dus we mogen verwachten dat het gaat lukken.

Verwachting:
De week was negatief en het lijkt dus zwakjes maar de grafieken zijn vlakbij een doorbraak en de indicatoren lijken dat te steunen.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles