9 juli 2023

Beursverwachting 9 juli 2023

Vorige analyseHet ziet er allemaal goed uit.

Beursweekverwachting van 9 juli:

AEX (Daggrafiek):

Het zag er allemaal goed uit en toen was er opeens weer angst voor renteverhogingen (door uitspraken van centrale bank) en ook nog wat voor recessie.
De daggrafiek is nu spannend geworden. De AEX zoekt steun op de onderkant W van de wig. De wig is op zich een negatief patroon en heeft nu zeven contactpunten en dan is het patroon klaar. Dus..
Maar er is ook solide steun van de lijn op 750. De indicatoren zijn nog niet negatief maar dalen wel hard.

AEX (Weekgrafiek):

De candle “engulft” de vorige en dat is negatief. Steun zocht de AEX deze week op de 750. De AEX is nog in het stijgende kanaal LL2 maar wordt steeds meer zijwaarts. In de weekgrafiek zijn de indicatoren nog gewoon positief. Dus stijgend kanaaltje, goede indicatoren maar toch wat spannend.

DAX:

De DAX heeft wel het stijgende kanaal verlaten. De MACD is nog gezond maar de stochastic geeft wel even wat correctie aan. Dus geen crash maar kijken waar de bodem komt.

DOW JONES:

Wederom volledig vergelijkbaar met de AEX. De DOW heeft de steun op 33.780. Bij de DOW valt de schade erg mee: gewoon zijwaarts.

Nasdaq:

Geen probleem. Evenals vorige week staat de MACD heel hoog, even gas terug kan. De Nasdaq heeft wat last van de weerstand op 15.140. Maar een zeer sterke grafiek.

Bitcoin:

Bitcoin pauzeert maar ziet er goed uit.

Verwachting:
Het is wat spannender geworden. Even zoeken waar de bodem komt. Maar geen crash-scenario, in elk geval nu nog niet. Vrijdag na ons slot kwam de VS mooi in de plus. Dat werd tegen het slot ook weer ingeleverd maar dat zien we heel vaak op vrijdagavond dus ik onthoud vooral het positieve.

Ik wens u een succes volle beursweek.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles