Sparen is geen optie!

0
4260

Wat gaat de beurs doen?

Dat is een vraag die veel beleggers zich elke week weer stellen. Want of je nu in aandelen, opties of futures, CFDs belegt, wie geen goede inschatting maakt van de richting van de beurs verliest gegarandeerd veel geld.

Eurofuture geeft u daarbij een steuntje in de rug met een gratis nieuwsbrief. Het enige dat u hoeft te doen is zich inschrijven en u ontvangt regelmatig een nieuwsbrief van onze columnist Franciscus Roorda. En.. het is helemaal gratis, u wordt tot niets verplicht.

Sparen is geen optie!

De spaarrentes zijn zodanig laag dat u jaarlijks geld inlevert als u uw geld op een spaarrekening zet. Rekent u even mee? Stel dat u 10.000 euro op een spaarrekening hebt gezet tegen een rente van 1,6%. Dat levert u jaarlijks 160 euro rente op. Maar de inflatie was in 2013 1,7%. Van uw rente ging dus weer 170 euro af. Daarnaast betaalt u over uw vermogen en rente 1,2% belasting. Uiteindelijk is uw vermogen na 1 jaar sparen nog maar € 9. 700 waard. Met andere woorden: sparen kost u elk jaar 300 euro op een kapitaal van 10.000 euro

Conclusie: door alleen te sparen verdwijnt uw vermogen na een aantal jaren als sneeuw voor de zon.

Is er een alternatief?

Ja, dat is er. Beleggen, mits u dat op een verantwoorde wijze doet, kan dat u veel meer rendement opleveren. Maar u heeft er wel een visie voor nodig, namelijk een visie op de richting waarin de aandelenbeurzen de komende tijd vermoedelijk zullen bewegen. Zonder visie op de richting van de beurs zult u eveneens geld kwijtraken. Met de gratis nieuwsbrief van Eurofuture vertellen wij u wat wij in de grafieken zien en welke richting op grond daarvan voor de verschillende beurzen het meest waarschijnlijk is. Helemaal gratis. U kunt zich inschrijven via onderstaande link. Het verplicht u tot niets.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met Beursverwachting

Print Friendly, PDF & Email

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.